[Afbeelding bedrijfslogo] 

Start

Geschiedenis

     Richard van Kempen

 

 

Start

De historie van Rietdekkersbedrijf Richard van Kempen

In 1951 ging Antoon van Kempen (Richards vader) in de leer bij rietdekkersbedrijf Kromhout uit Alphen aan de Rijn. In de veertien jaar dat Toon daar werkte werd hij volleerd rietdekker. Toen het bedrijf er in 1965 mee stopte ging hij aan de slag als hoofd onderhoud rieten daken bij de familie Van der Valk (inderdaad, die van de Toekan). Daar gaf hij vier jaar leiding aan 16 rietdekkers uit het hele land, die verantwoordelijk waren voor onderhoud en nieuwbouw van de hotels en restaurants.

 

In 1970 ging Toon samen werken met rietdekker Jan Bon, van wie hij in 1972 het bedrijf overnam. In 1973 verhuisde het gezin Van Kempen naar De Hoef. In 1986 vormden Richard en zijn vader een vennootschap onder firma, genaamd de Firma Van Kempen Rietdekkersbedrijf. In de periode 1986 - 1996 kreeg Richard van zijn vader de kans om optimaal voor zijn sport, marathonschaatsen, te trainen.

 

 In 2000 heeft Richard het bedrijf van zijn vader, die dat jaar 65 werd, overgenomen en sindsdien heet het bedrijf Rietdekkersbedrijf Richard van Kempen. De werkplaats werd verplaatst van De Hoef naar Nieuwkoop. De vader van Richard zit nog steeds in het vak, maar houdt zich nu vooral bezig met het schaatsmuseum in De Hoef.


 

 

 

 

 

 


 

In 2002 verhuisde Richard naar Enkhuizen en werd het kantoor daar ook gevestigd. Door de groei van het bedrijf van tweemanszaak naar een bedrijf waar vijf tot tien rietdekkers onder Richards leiding werkten werd de administratie te groot om er van huis uit bij te doen en werd een kantoorpand in Enkhuizen geopend.
 

Januari 2006 heeft Richard rietdekkersbedrijf Nico Poland uit De Weere overgenomen en kwam er een tweede werkplaats in Westwoud bij. Nico en zijn medewerker werken het merendeel in Noord Holland. In Zuid Holland en Utrecht werken vijf Ó zeven mensen.
Tevens is destijds het kantoor verhuisd naar het nieuwe pand in Venhuizen.

 

 

Inmiddels werd het 2012 en de werkplaats in Westwoud was te klein geworden om alle werkzaamheden voldoende te kunnen ondersteunen. De werkplaats is per april 2012 verhuisd naar Hem, waar tevens het kantoor is gevestigd. Op deze manier kunnen alle werkzaamheden goed geco÷rdineerd worden.

Geschiedenis Producten Services Foto's Partnerlinks Contactgegevens

 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan info@vankempen.biz.
Laatst bijgewerkt: 08 maart 2014

Rietdekkersbedrijf Richard van Kempen 06 5437 8897